Снимка Булфото, архивТошко Йорданов коментира актуални теми, свързани с предложения от ИТН

...
Снимка Булфото, архивТошко Йорданов коментира актуални теми, свързани с предложения от ИТН
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Слави не се бърка в работата на предложените министри, престанете да мислите в бойкоборисовщини

Снимка Булфото, списък

Тошко Йорданов коментира актуални теми, свързани с оферти от Има Такъв Народ кабинет и разгласи меси ли се Слави Трифонов в работата на проектоминистрите. Вчера не е имало съвещания, имаше показване на проектокабинет. Какво друго да си кажем – пристигнаха партиите, представихме го, водиха си бележки. Не водим диалози по състава на кабинета, не са ни поставяли условия. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „ ИТН ” (ИТН) Тошко Йорданов.

Има три или четири говорящи глави, които приказват и цитират разнообразни неща, продължи Йорданов по адрес на казаното от юрист Николай Хаджигенов, че ИБГНИ (Изправи се БГ! Ние идваме) може и да не поддържат новото държавно управление. 

Цялата тематика със съглашението е много преекспонирана и се употребява от някои сътрудници, когато няма какво да кажат, отсече Йорданов пред bTV. Никой не идва принудително. Отказали сме да разчитаме каквито и да е знаци от тяхна страна, сподели още лицето на Има Такъв Народ в Народното събрание по адрес на отсъствието на Христо Иванов и Атанас Атанасов. „ Интересно ми е какво значи не участваме в инсценировки ”, продължи Йорданов по адрес на Христо Иванов, откакто все пак представители на „ Демократична България ” (ДБ) са пристигнали на представянето на проектокабинета.

„ В обединяването „ Демократична България ” всеки човек си има лично мнение ”, добави Йорданов, визирайки знакова обява на общинския консултант от Демократична България в София и някогашен арбитър Методи Лалов. Лалов напомни думи на претендента за правосъден министър Момчил Иванов във Facebook. Всички сме били там (бел. ред. – на Орлов мост), митинги сме правили. След всички безспорни съвпадения в политиките и концепциите не мога да разясня и разбирам, изясни Йорданов за обстановката с Демократична България. Нямаме общи цели с Движение за права и свободи, нямаме предпочитание да вършим обединения, експертни групи, а и те са част от управническия модел в последното над едно десетилетие. Нямаме предпочитание да водим каквито и да е диалози с този политически индивид, сподели Йорданов.

Според думите на Йорданов, проектоправителството било определено по експертиза, хората в него „ от години ” работели по политики и зад тях е имало специалисти. Слави Трифонов не се бърка в работата на обособените проектоминистри. " Престанете да мислите в бойкоборисовщини ", настоя Йорданов. От три години в партията има ясно профилиране – кой от какво схваща, добави ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ.

" Все едно да ви докарам като редактор някой, който се занимава с минно дело ", даде образец той. " Просто обстановката беше такава, даде изявление пред мен. Важното е какво се споделя, а пред кого ", сподели Йорданов. " Тежестта на феновете е по-голяма във Facebook, в сравнение с в bTV ", добави Йорданов след лека престрелка на тематика какво значи да даваш изявление пред заместника си.

" Николай Василев е прелестен икономист и финансист и ни оказва помощ от години ", сподели Йорданов и отхвърли той да има в този момент въздействие в новото държавно управление. За Петър Илиев и за какво той е препоръчан за Министерство на вътрешните работи министър, вместо проф. Николай Радулов, който в началото беше гласен за поста, отговорът на Тошко Йорданов беше, че при първото предложение на Има Такъв Народ за държавно управление нямало поддръжка. По думите на Йорданов, Илиев ги съветвал за референдума от 2016 година " по избор " т.е. бил един от Има Такъв Народ, а е съветвал Българска социалистическа партия за конституционни тъжби евентуално по контракт. Илиев структурирал въпросите от референдума, съобщи Йорданов.

" Ние не слагаме хора, които няма да се оправят ", безапелационен беше Йорданов. И добави, че " не е било това, което всеобщо тиражирахте и провокира лукав смях измежду нашата група " по адрес на премиерското място за Илиев - на доста по-ранен стадий имало такова разискване.

Умен, образован мъж, само че не му пречи да приказва тъпотии. Съжалявам, само че господин Петков беше по-добре да отговори на въпросите, които му зададе господин Каримански. Към него беше заложен въпрос и надлежно почва да се размахва Движение за права и свободи ", съобщи Йорданов. Ако се стигне до нови избори, отговорността ще е на тези, които не са подкрепили държавното управление, счита Йорданов. Той вижда препоръчаното от Има Такъв Народ държавно управление като нещо, което ще разгради " гербаджийския модел ". Когато това не бъде подкрепяно, какво се получава, попита Йорданов и добави, че " всички, даже в протестните партии, са доста, но доста някогашни ", пише .

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР